|
| Avtor |
Sporočilo |
OVERLORDOwns This Joint!

Pridružen/-a: Thu Mar 2007 18:34 Prispevkov: 2276 Kraj: Velenje
|
Objavljeno: Tue Mar 25, 2008 7:49 pm Naslov sporočila: Priročni vodiči |
|
|
Zadje čase se spet bolj spravljam nazaj h ustvarjanju, a tokrat sem se odločil da svoje sposobnosti malo nadragim. Sej vete, da se nekaj novega naučim, vsaj sam, če me oni kurci v umetniški šoli niso nič (Brez heca, v štirih letih se okrog risanja v šoli nisem naučil absolutno nič. Porkamarijamadona!). Torej, kaj mi preostane drugega kot da se vržem na tutoriale? In zdaj ker vsi vemo, da se linki do teh reči nenormalno radi izgubljajo ter pozabljajo, sem se odločil, da si naredim en lep, pregleden in uporaben seznam. Ta tema bode to postala. Seveda lahko linke lepite tudi drugi, celo zaželjeno je to (O, ma nemoj?), sploh pa upam, da bo preostanek teme lušten kraj za izmenjavo vodičev in podobnih reči. Jebatga, sem pač optimist.
How to draw Manga? @ Manga University
Skupek odličnih vodičev, kako risati v Manga slogu. Obrazi, figura, cunje. Obilo primerov! =)
Peedpaint - Step by step @ DeviantArt
Vodič, ki nazorno pokaže nastajanje speedpaint slike po korakih. Download gumbek je v levem stolpcu.
Stvaritev figure/lika v Photoshopu @ DeviantArt
Od skice do inka, skozi barve v končni izdelek.
Drawing Starkiller - Step by step @ StarWars.com
Postopno risanje Starkillerja. Risankasta varianta.
Stencil Art Tutorial @ Metacafe.com
Kako iz slike narediti stencil malo kvalitetneje kot le z nabijanjem kontrasta.
Spreypaint Art Tutorial @ Metacafe.com
Slikanje z barvami v spreju. Tako kot to delajo oni majstri na morju. _________________ Vse za igre. Igre za vse. Game Area.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
OVERLORDOwns This Joint!

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DeXter-010

Pridružen/-a: Fri Mar 2007 19:10 Prispevkov: 2470 Kraj: Povsod pouno
|
Objavljeno: Wed Jun 02, 2010 9:58 pm Naslov sporočila: |
|
|
Tkle pobje; sicer nas je tu gor samo (hitr preštejem...) 5 aktivnih, plus kitek in zero; ampak vseen.
Bom kr tkle začel: Kot ste vidli, se izi dokaj očitno pritožuje čez moje risanje ženskih figur (po domače: bab). Najprej sm bolkone rolleye-al, pol sm si pa priš gor v čem je problem.
Če kdaj pogledate deviantART (www.deviantart.com) ugotovite, da se gor pojavljajo fotografije in narisane reči. Narisane so ponavadi kaki Manga/Anime ljudje, kake pošasti oz. živali, pa tut mešance obojega se najde. Če ostanemo pri ljudeh, so to se mi zdi kr večkrat ženske ko dedi.
Intermezzo: Verjetno ni izi edini, ko si je mislo "A spet riše babo... pa še pomankljivo oblečeno. Madona, naj si raj pravo najde..."
Ampak obstaja razlaga: Babe rišemo zato, ker:
-ajd predvsem so lepše za nas ko smo hetero, pa kot opažate, tut punce raj gledajo babe, če ostanemo pr tem
-bolj pa zato, ker maš pri ženskah več dela. Tisti ki rišemo dejansko skos vadimo. Zarad tega v večini primerov je vsaka naslednja risba bolša. Ženske majo več oblin, ki na papirju ratajo krivine. Krivine so zajebana reč za potegnit, kot ste opazli že vsi, ki ste do zdaj risali kvečjemu pri matematiki z šestilom in ravnilom. Narisat lep (ženski) fris je še za nas na akademiji sveti gral. S tem bi se še rok strinjal, tk da ja, včasih se temu izognemo z predolgo čupo al pa kako masko/špegli/bandano čez usta...
roke, prsi (joške po domače), trebuh, stegno pa v resnici temu kr tesno sledijo. Vse ma svojo specifično krivuljo, ki jo je utrofit res jebeno. Malokdo ve, da pri risanju tut na običen format so milimetri že kr falitek, ko rišeš človeka. Tega najbrž ne bo nobeden sprobvau, pa vrjetno tut ne vrjel ampak bote itak vidli naslednjič ko bote šli risat. V linku spodaj pogledate Tip2, in vam razloži da če obvladaš risat babo, pri dedih ne boš mel nekih problemov. Mi smo to nekak ugotovili že sproti... Obratna reč je pa nekaj drugega. Mogoč bo to vedo Rok povedat, ker koker men nese spomin, je tazadnja barvna rizbica ena redkih ki vključuje babo. Stripovina ne šteje. Obdelali smo zakaj rišemo ženske,...
...pomankljivo oblečene pa zato, ker če namečemo preveč cot zgubimo foro. Z nekaj cotami vadimo tut risanje obleke (tekstura, draperija- pač tekstil in njega nagubanost), odstopanje od figure ki ga le-ta prinese s sabo. Izi mi je rek "zaka pa pol ne narišeš plašča?" al nekaj takega, to pa zato, ker pol spet to pokrije človeka in ne rišeš več človeka, če vete ka mislim. Pomankljive cote te branijo pred oznako mature content (laiki rečejo temu perverznost), nisi pa potegno kratke ko pride do prakticiranja.
Ajd dost mate zaenkrat. Spodi je link do enga dokaj uporabnega vodiča, ki ga priporočam vsem, sej je kratek. Bote pa tisti, ki niste v tem kr fajn skapirali, zaka rišemo kar rišemo.
Možno da sm še kaj pozabo.
http://warrenlouw.deviantart.com/art/IFX-Strike-A-Pose-163076761?q=boost%3Apopular+meta%3Aall+max_age%3A744h&qo=3 _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
OVERLORDOwns This Joint!

|
Objavljeno: Thu Jun 03, 2010 1:31 pm Naslov sporočila: |
|
|
U, fajni vodič Thnx _________________ Vse za igre. Igre za vse. Game Area.
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
OVERLORDOwns This Joint!

|
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
Snežak

Pridružen/-a: Fri Mar 2007 18:45 Prispevkov: 2043 Kraj: Bled
|
Objavljeno: Wed Jun 09, 2010 10:06 am Naslov sporočila: |
|
|
Kdaj gremo snemat?  _________________ Zajeban Mudel. Tipični mamojebni predstavnike naše skupnosti
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DeXter-010

|
Objavljeno: Wed Jun 09, 2010 12:43 pm Naslov sporočila: |
|
|
Kk noro.
@Snežko: Zarad mene kederkol  _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DeXter-010

|
Objavljeno: Thu Jun 24, 2010 6:21 pm Naslov sporočila: |
|
|
Z Rokom sma se zmenla (oz. je bolj un določo, ampak ni napačno- recimo); da se bo on nadrkal Adobov Aftereffects js pa greenscreening (a.k.a. Chroma Key).
To je v bistvu metoda, ki jo uporabljajo v filmih za jebačke scene. To pomeni, da ljudeki skačejo pred enim zelenim/modrim ozadjem, ki ga pol s pomočjo softvera zamenjajo z (navadno) računalniško generiranim ozadjem. Al pa če je treba vreme nardit, pol mahajo po luftu.
Kar sm se naučo, je pa naslednje, zaenkrat:
-fajn je, da je ozadje proti človeku kr kontrastno.
-ozadje naj bo čimbolj osvetljeno...
-(...posledično)za osvetljevanje ozadja rabiš karseda difuzno svetlobo in čimmanj motečih stvari- senc, gub ipdb.
-ludek, ki si ga nasral, da se pači pred neko zeleno stvarjo, naj bo čimdlje od te zelene stvari. Tk ga lahko bolj uspešno osvetliš z želene smeri.
-če je še kaj, bom dodal z editom.
Zaenkrat so se mi zdeli vsaj pogojno uporabni tile videi na youtube-u. Ostalo še pride. Osnove so povsod iste (difuzna svetloba, čimbolj enakomerno osvetljeno ozadje z čimmanj distortioni).
Householdhacker part 1: http://www.youtube.com/watch?v=2BnaDgVoTJI
-||- part 2: http://www.youtube.com/watch?v=fFdGDExS_MU&feature=channel
Revision3: http://www.youtube.com/watch?v=QGsT7XQCSOA
(ta je še najbolj kul, ampak ma neke reklame, ki mi niso všeč)
Kr en howto, mišljen za fotografijo predvsem: http://www.youtube.com/watch?v=YwBH0412IDo
O uporabi Adobe Aftereffectsa pri tem: http://www.youtube.com/watch?v=38-oqBDhQnA _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
DeXter-010

|
Objavljeno: Mon Aug 16, 2010 12:15 pm Naslov sporočila: |
|
|
'rooooaaaiiight.
Sicer ta tutorial najbrž ni ravno nevemkaj kar se tiče obvladovanja Maye* (ni slab though), ampak je hudo zanimivo za poslušat 7-letnega poba, ki razlaga. Pa še Avstralski naglas.
Klikot Semkaj
Moreš da te impresionira .
*Spet sem dobo ambicijo da bi se naučo zares 3D modelirat & Animirat... High hope ampak namen je važen . _________________
 |
|
| Nazaj na vrh |
|
 |
|
 |
Časovni pas GMT
|
| Stran 1 od 1 |
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|